TURBO SERVIS

Sto za turbineKada ljudi pomisle na trkačke automobile ili sportske automobile visokih performansi, termin turbopunjač je neizostavan. Turbopunjači se mogu naći i kod velikih dizelskih motora. Turbo ili “turbina” u žargonu, znatno povećavaju “konjažu” motora bez dodatnog težinskog opterećenja i to je upravo glavni razlog zbog kog su “turbine” tako popularne!

Turbopunjači predstavljaju sistem indukcije vazduha pod pritiskom. Vazduh koji se usmerava ka motoru se kompresuje i glavna prednost je činjenica da se na taj način u cilindar ubacuje znatno veća količina vazduha. Što veća količina vazduha to i veća mogućnost za dotok goriva. Samim time, korisnik dobija više snage po detonaciji u svakom cilindru. Motor sa turbopunjačem sveukupno daje više snage nego motor bez turbopunjača. Otud i povećanje snage u odnosu na masu.

Turbokompresor koristi i izduvne gasove koji stižu iz motora i ti gasovi vrte turbinu, koja zatim vrti vazdušnu pumpu. Turbina u turbopunjaču se može zavrteti i do 150.000 puta za jedan minut (o/min) – što je do 30 puta brže nego što to može većina motora u savremenim automobilima. Iz razloga što je povezana na izduvni sistem, temperature u turbini dostižu veoma velike vrednosti.

Turbo servis “Panić Team” vam obezbeđuje kompletno servisiranje i repariranje svih vrsta turbina na najkvalitetniji i najpouzdaniji način. Prilog tome je i tradicija i iskustvo u radu dugačko više od dvadeset godina.

Za sva pitanja, informacije i savete, na raspolaganju vam je tim naših iskusnih i obučenih stručnjaka koji će rado izaći u susret i obezbediti najkvalitetniju moguću uslugu.

Više od 20 godina uspešnog rada - garancija je kvaliteta i postojanosti.